Polityka prywatności

Uwzględniając RODO, czyli rozporządzenie o ochronie danych, informuję że z należytą uwagą dbam o Twoje dane. A poniżej znajdziesz najważniejsze informacje o zasadach ich przetwarzania.

Administrator danych osobowych ( „Administrator”).

Osoba prywatna, Paweł Nawrot ul. Narutowicza 5A/17 78-400 Szczecinek

Dane osobowe i prywatność.

Korzystajac z usług wykonania sesji zdjęciowej, zostaniesz poproszony o podanie podstawowych danych osobowych, jak imię i nazwisko, nr telefonu i adres e-mail oraz danych adresowych do faktury.

Twoje dane przetwarzane sa w poniższych celach:

  • realizacja sesji zdjęciowej i tworzenie portfolio
  • kontakt telefoniczny lub mailowy
  • przesyłanie gotowych zdjęć

Podstawa przetwarzania:

  • Twoja pisemnie wyrażona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
  • Umowa o świadczenie usług (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
  • Nasz prawnie uzasadniony interes, w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
  • Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na profilowaniu w celach marketingowych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Podanie danych jest dobrowolne przy zawieraniu umowy.

Możliwość cofnięcia zgody, występuje w każdej chwili. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

Okres przetwarzania.

Twoje dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym: – ustanie możliwość dochodzenia roszczeń związanych z umową zawartą  przez którąkolwiek ze stron – lub cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą, w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.

Bezpieczeństwo danych.

Przetwarzając Twoje dane osobowe stosuję środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa.

Twoje uprawnienia.

Przysługuje Ci prawo żądania: – dostępu do Twoich danych osobowych – ich sprostowania – usunięcia – ograniczenia przetwarzania – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania – żądania przeniesienia danych do innego administratora Skontaktuj się ze mną, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw. Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem pamiętaj, że przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Usługi zewnętrzne. Odbiorcy danych.

Korzystam z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Twoje dane:

  • hostingodawca
  • podmiot umożliwiający wysyłkę maili (gmail)

W ramach Serwisu stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies.

Cookies, zwane również ciasteczkami (z języka angielskiego cookie oznacza ciasteczko) to niewielkie pliki tekstowe (txt.) wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (najczęściej na twardym dysku). Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

Cookies zawierają różne informacje o użytkowniku danej strony WWW i historii jego łączności ze stroną. Dzięki nim właściciel serwera, który wysłał cookies, może bez problemu poznać adres IP użytkownika, a także na przykład sprawdzić, jakie strony przeglądał on przed wejściem na jego witrynę. Ponadto właściciel serwera może sprawdzić, jakiej przeglądarki używa użytkownik i czy nie nastąpiły informacje o błędach podczas wyświetlania strony. Warto jednak zaznaczyć, że dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony, a jedynie z komputerem połączonym z internetem, na którym cookies zostało zapisane (służy do tego adres IP).

Zazwyczaj dane wykorzystywane są do automatycznego rozpoznawania konkretnego użytkownika przez serwer, który może dzięki temu wygenerować przeznaczoną dla niego stronę. Umożliwia to na przykład dostosowanie serwisów i stron WWW, obsługi logowania, niektórych formularzy kontaktowych. Strona pnafoto.pl może używać plików cookies w celu optymalizacji korzystania ze strony, a także dostosowania jej zawartości do preferencji użytkownika. Używa ich również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika. To pomaga nam zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze strony internetowej i pozwala ulepszać jej strukturę i zawartość. Oprócz tego, strona pnafoto.pl może zamieścić lub zezwolić podmiotowi zewnętrznemu na zamieszczenie plików cookies na urządzeniu użytkownika w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony WWW. Pomaga to monitorować i sprawdzać jej działania. Podmiotem tym może być między innymi Google, Facebook, Disqus, który zbierają potrzebne nam dane. Dodatkowo podmiotami mogą być: cookies wtyczek w WordPressie, cookies sieci afiliacyjnych takich jak: Ceneo, Trade Doubler, Theme Forest, Convertiser. Użytkownik może jednak ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby pliki cookies nie zapisywały się na jego dysku albo automatycznie usuwały w określonym czasie. Ustawienia te mogą więc zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Niestety, w konsekwencji może to prowadzić do problemów z wyświetlaniem niektórych witryn, niedostępności niektórych usług.

Kontakt z Administratorem: proszę pisać pod adres pnafotoszczecinek@gmail.com